divendres, 11 de maig del 2012

Candidatura a Rector de la UAB - Presentació

Benvolgudes companyes i benvolguts companys de la UAB,
Davant de la situació de canvi imminent que es produeix a la nostra Universitat, us presento la meva candidatura a les properes eleccions a rector o rectora. Aquesta candidatura es basa en un model participatiu, flexible i de rigor tècnic per fer front a l'actual període d'incertesa social i econòmica.
Per a la Universitat, les incerteses van començar amb l'adaptació a l'espai europeu d'educació superior, que exigia un nou plantejament de la docència, de l'aprenentatge i del marc referencial en el qual es mouen les universitats a escala europea. En aquest context s'hi ha afegit la incertesa econòmica que està castigant la nostra organització amb reduccions de pressupost i incompliments de pagaments per part de les administracions, com ara la pèrdua del complement del Campus d'Excel•lència Internacional que hem conegut recentment.
L'allau de retallades tenen fortes implicacions per a tota la nostra comunitat universitària. Aquesta situació té moltes lectures, però jo l'interpreto com una oportunitat per a demostrar les nostres fortaleses com a Universitat, la nostra dedicació i la nostra passió per la docència, la recerca, la gestió i la defensa de la nostra autonomia. Formem part d'una comunitat universitària d'excel•lència en què tenim la responsabilitat de transmetre i crear coneixements, però també incidim en les vides dels nostres estudiants i futurs professionals formant-los en els diferents àmbits de coneixements, oferint-los uns estudis holístics que combinen la formació humanística amb la formació de caire més tècnic i aplicat.

Sóc conscient del rol que té la nostra Universitat en la societat i la importància de la seva qualitat docent i investigadora. Per això, la transparència, la comunicació i la participació ens han d'ajudar a combatre el deute i la crisi que estem patint i mantenir el prestigi de la nostra Universitat.

El canvi que us proposem pretén ser clar i real, amb un plantejament innovador en la forma de gestionar la universitat i amb conseqüències directes en la nostra forma de treballar. Entenem que per a fer front a les necessitats de la nostra organització i de les persones que hi treballen i que hi estudien cal un model de govern flexible. Afrontarem aquestes necessitats amb un Equip de Govern especialitzat i amb coneixements i habilitats tècniques per a resoldre els desafiaments econòmics, acadèmics, de recerca i de transferència.

Volem donar un pas cap a una etapa de modernització per sanejar i millorar els aspectes que impedeixen assolir la missió de la Universitat amb eficiència i eficàcia.

Per un canvi real a la UAB
¡Entre tots ho aconseguirem!